Техничка школа Пирот  www.tsp.edu.rs direktor@tsp.edu.rs 010/311269

Електротехничар за електронику на возилима

Elektrotehničar za elektroniku na vozilima je obrazovni profil koji pruža znanja i veštine za samostalno obavlјanje poslova održavanja, servisiranja i opravke mehaničkih, električnih i elektronskih sistema, uz elektronsku dijagnostiku ispravnosti elemenata i sistema. Tokom školovanja učenici se kroz teorijsku i praktičnu nastavu osposoblјavaju za rad na savremenim vozilima uz korišćenje najnovije dijagnostičke i merne opreme.

Na jednom od časova učenici su zajedno sa profesorom ispitivali jedan od mogućih kvarova na vozilu. Vlasnik vozila je utvrdio da je upalјena crvena lampica ABS-a, i da mu ne rasi pokazivač brzine kretanja vozila ne. Priklјučivanjem vozila na dijagnostički uređaj izvršena je provera sistema bezbednosti. Uređaj je pokazao neispravnost senzora pokreta na prednjem levom točku. Senzor pokreta je zamenjen, greška je izbrisana, a sistem ispravno funkcioniše.

U toku prethodne školske godine učenici ovog smera osvojili su prvu nagradu na „Galaksija kupu“. To je prestižno takmičenje u programiranju mikrokontrolera. Zajedno sa svojim mentorom razvili su uređaj za ispitivanje benzinskih dizni čija cena iznosi oko 200 evra, dok za sličan komercijalni uređaj treba izdvojiti između 600 i 2.000 evra. Kada se znanje i veština ukrste sa ekonomičnom crtom svakog pravog Piroćanca – uspeh je zagarantovan.

Ауто дијагностика

Ауто дијагностика помућу најсавременије опреме

Школа поседује 5 рачунаских кабинета.

Бензинске дизне

Ауторски пројекат ученика са овог смера

Табела са предметима:

Copyright © 2019 Техничка школа Пирот
X